lauantai 26. heinäkuuta 2014

Paljon tapahtunutta

Niin paljon on tapahtunut viime postauksen jälkeen. Lensimme muiden suomalaisten ja yhden virolaisen vaihtarin kanssa Kööpenhaminan kautta Singaporeen tutustumaan toisiimme ja toipumaan jetlagista. Vietimme siellä muutaman päivän, ennen kuin jatkoimme Australiaan.

 Ensimmäinen shokki oli ilmasto: ensimmäinen askel lentokentän ovien ulkopuolella oli kuumin ja kostein, mitä olen saunan ulkopuolella kokenut. Lämmin ei ollut lämmin, vaan LÄMMIN.
Lämpö ei kuitenkaan olut haitaksi, kun joukko nuoria lähti matkaan. Päivät meillä oli usein vapaata ja illalla jotakin hienoa ohjelmaa. Tunnelma oli rento, eikä meitä juurikaan valvottu. Vastuu oli meillä itsellämme. Vietimme vapaa-ajan kierrellen ympäri kaupunkia (jossa on noin 5,4 miljoonaa ihmistä) ja makoillen altaalla. Kävimme ihailemassa nähtävyyksiä ja nauttimassa ruuasta.
Ohjelmaa oli myös melko runsaasti. Kiersimme mm. eri etnisten alueitten keskustat, Night safarin, Singaporen keskustan ja Sentosan saaren. Iltaisin olimme väsyneitä, tai sitten emme.
Porukka Singaporessa oli mahtava ja heidän kanssaan oli ihana kulkea ympäri kaupunkia. Vaikka oli kulunut vain muutama päivä tapaamisestamme, oli lentokentällä lähtöä odottaessa haikeaa katsella, kun kukin ryhmä yksi kerrallaan lähti kohti omaa porttiaan.

Lento Singaporesta Melbourneen oli raskas ja pitkä. Lentokentällä oli kuitenkin vastassa ystävälliset ihmiset, jotka ottivat vastaan muut vaihtarit ja saattoivat minut omalle portilleni. Hobartissa minulla oli vastassa oma vastaanottokomiteani.

Mitä Tasmaniasta voi sanoa? Aamut ovat kylmiä(+4 astetta) ja talot noudattavat samaa mallia (+12 astetta).Tasmania on kaunis ja karu paikka, jossa ihmiset ovat ystävällisiä, eläimet juoksevat takapihoilla ja autot ajavat väärällä puolella tietä.

Isäntäperheeseeni kuuluu vanhemmat, minä itse ja kolme kissaa. Kouluni on paljon isompi, kuin kotona. Kouluun kuuluu viisi erillistä rakennusta, joista jokainen on erikoistunut tiettyihin aineisiin.
Omat aineeni ovat English comunications, outdoor education, saksa, philophy and religion ja physical science. Saan koko ajan uutta tietoa tehtävistä ja projekteista ja osallistun kahteen midyear examiin parin viikon kuluttua. Tämä viikko on muutenkin mennyt nopeasti eri asioita hoitaessa ja viikonloppu oli enemmän kuin tervetullut.

Tässä kaikki tältä erää. Kuvat seuraavat englanninkielisen osion jälkeen. Valitettavasti en ole ehtinyt ottaa kuvia Tasmaniasta, mutta Singaporesta niitä piisaa. Verkon vuoksi ne tulevat myöhemmin.

Nähdään seuraavassa postauksessa!!!

So much has appened after last post. We flew with other finnish and one estonian exchange students through Copenhagen to Singapore to get know each other and to get better from the jetlag. We spent there few days before we continued to Australia.

First shock was the climate: the first step outside the airport was the most warm and humid what I´ve experienced in my life outside sauna. Warm wasn´t warm, but WARM.
However the heat wasn´t a problem, when a group of youg people sterted their journey. We had usually freetime during the days and something nice program in the evenings.We spent freetime by exploring the city and lying near the pool. We visited the locak sights and enjoyed the food.
There were also lots of program. We visited the different ethnical areas, Night safari, the city centre and the Sentosa island. In the evening we either were tired, or not.
The group in Singapore was awesome and it was great to explore the city with them. Even if we had met each other few days before, it was hard to watch when every gruop one by one went to their own gate in the airport.

The flight from Singapore was long and though. In the airport were my friends hostfamilies, who took me to the right gate. In Hobart I had my own people to see.

What can I tell about Tasmania? The mornings are cold (+4 degrees), and houses follow the example (+12 degrees). Tasmania is a rough and beautiful place with friendly people, animals and cars driving on the wrong side.

To my hostfamily belong the parents, myself and three cats. The school is big (5 buildings) and I study there outdoor education, physical science, German, English communication and religion and philosophy. I´m gonna take part in two midyear exam and get every day new information about some projects. This week has been a quick one and the weekend was welcome.

Here´s everything so far. I don´t have any pictures from Tasmania, but from Singapore. They´ll come a bit later

Aarne


1 kommentti: